Пн.- Пт. 8:30 - 17:30
viber
telegram-app
         +380952876110
                                                Завантажити прайс

Оптимізація збирання замовлень в odoo - Збір батчами (Batch picking)
8 лютого, 2024 від
Оптимізація збирання замовлень в odoo - Збір батчами (Batch picking)
HOTKEY, Олександр Балибердін

Що це:

Батч тип комплектації замовлень в якому збирач складає документ (батч) зі списком замовлень, а потім збирає всі товари на замовлення одним проходом по складу.

Це допомагає виконати збирання дуже швидко, збираючи кілька замовлень одночасно. Один збирач може зібрати партію замовлень, скорочуючи повторні поїздки в те саме місце. Тобто одне місце збирач відвідує лише один раз.

🔥 Зручний:

Збирання батчами зручно використовувати, коли товарів не багато (4-5 штук), і кожен товар має невеликий розмір, це дозволяє збирачу зібрати багато товарів у свій комплектувальний візок і швидко доставити їх на пакувальну станцію. Тим самим збирачу необхідно буде приїхати до місця комплектування лише один раз, при цьому виконавши велику кількість замовлень, а це в свою чергу призводить до скорочення часу в дорозі, а також зменшення заторів на складі через менший трафік.

💡 Приклад із життя:

  • Замовлення-1: 3 мила, 5 шампунів, 3 гелі.
  • Замовлення-2: 8 шампунів, 5 мил.

У випадку батча обидва замовлення об'єднуються для збирання, і коли збирач переходить у секцію мила, він обирає всі 8 мил, а коли він відвідує секцію шампунів, він обирає всі 13 шампунів, а потім один раз 3 гелі.

Наочний приклад, як це працює:

Замовлення збираються до батчу. Співробітник ходить по складу і сканує всі товари, які знаходяться у всіх замовленнях, які додані в батч.

🟣 Приклад в odoo16:

Створюємо замовлення на продаж, підтверджуємо їх, і тепер ми маємо три ордери на продаж, у кожному з яких є різна кількість товарів а деякі товари повторюються

Заходимо в модуль інвентар/ордери доставки відзначаємо галочками наші новостворені ордери, натискаємо Дія/Додати в батч, вибираємо вже створений батч або створюємо новий, вибираємо відповідального та натискаємо кнопку "Додати в батч”

Далі заходимо у додаток Вентор на нашому сканері та відкриваємо “Збирання батчами”. Відкриваємо наш батч. Після відкриття батча програма відразу перейде до процесу сканування.

Подивимося порядок сканування товарів. Для цього натискаємо кнопку назад і ми можемо побачити, що програма сформувала маршрут за правилом сортування, яке встановлено в системі.

💡 Як змінити сортування див. (Посилання)

Після сканування всіх товарів батч перейде на стадію Done. А також всі наші збирання на всі замовлення в батчі будуть переведені на стадію Done

💡Відео приклад від Ventor (Зі старим інтерфейсом програми)
Odoo Batch picking + walking minimization. Picking optimization in Odoo using a barcode scanner.


Ознайомтеся з іншими статтями цієї серії "Оптимізація збирання замовлень в odoo"