Пн.- Пт. 8:30 - 17:30
viber
telegram-app
         +380952876110
                                                Завантажити прайс

10 причин, чому варто вибрати «BAS Малий бізнес» для автоматизації роботи компанії
https://hotkey.ua/prog_avt_bizn/10-prichin-chomu-varto-vibrati-bas-malij-biznes-dlya-avtomatizatsiyi-roboti-kompaniyi/
30 жовтня, 2023 від
10 причин, чому варто вибрати «BAS Малий бізнес» для автоматизації роботи компанії
HOTKEY, Олександр Балибердін

Програма «BAS Малий бізнес» - це комплексне рішення, за допомогою якого ви успішно автоматизуєте свій бізнес, якщо:

- у вашій компанії працює не більше 10 осіб,

- компанія займається одно / двоетапним виробництвом,

- та / або торгівлею без складних маркетингових акцій або взаємовідносин з клієнтами.

Для якісної взаємодії з клієнтами потрібна CRM система. Тут вам на допомогу прийде Бітрікс24. Детальніше про те, що вміє CRM Бітрікс24, написано в статті.

«BAS Малий бізнес» автоматизує основні завдання управління і обліку на підприємстві і служить єдиною інформаційною системою для різних аспектів його діяльності.

Важливою особливістю цієї конфігурації є те, що в ній можна вести тільки управлінський облік.

Якщо вам потрібен і бухгалтерський облік, програма має в своєму функціоналі блок обміну даними з «BAS Бухгалтерія», яка забезпечить облік згідно ПСБО та складання регламентованої законодавством звітності.

Отже, докладніше про програму «BAS Малий бізнес»:

  1. Співвідношення «ціна / функціональність».

Конфігурація, маючи порівняно невисоку ціну (в порівнянні з іншими комплексними системами лінійки BAS), володіє набором інструментів для обліку всіх сфер діяльності невеликої компанії.

Беззаперечними перевагами є:

  • Простота використання. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс можна налаштувати під конкретні функції окремо взятого працівника, прибравши з нього ті, що не потрібні.
  • Швидкий старт роботи завдяки вбудованим помічникам, які допоможуть налаштувати програму, завантажити початкові дані і негайно приступити до роботи.
  • Масштабованість. Для початку роботи не обов'язково відразу використовувати весь функціонал програми. Можна почати, наприклад, з обліку закупівель, продажів, ведення складу.
  • Безпека даних. Кожен співробітник може бачити тільки ті дані, до яких у нього налаштований доступ.
  • Прозорість і зрозумілість даних для керівника - кожну цифру в будь-якому звіті можна розшифрувати до документа, яким була зареєстрована та чи інша госпоперація і побачити, ким це було зроблено.
  1. Розділ «Продажі».

Він необхідний як виробничим підприємствам, адже вироблену продукцію потрібно «обміняти» на гроші, так і фірмам, які займаються виключно торгівлею.

Функціонал підсистеми:

  • дозволить оформити продаж оптовому покупцеві, виписати рахунок на оплату, видаткові і податкові накладні, скласти акт звірки;
  • містить можливість реєструвати в системі обліку і контролювати виконання замовлень покупців;
  • забезпечує роботу касира в роздробі: дозволяє сформувати касовий чек, прийняти оплату готівкою, банківською картою або навіть подарунковим сертифікатом, виконати регламентні операції з касою - відкрити / закрити день, зробити внесення / вилучення грошей;
  • дає можливість встановити ціни і систему знижок, які будуть використовуватися в накладних на реалізацію і роздрібній торгівлі;
  • дозволяє отримає аналітичні звіти з руху і залишків товарів, ефективності продажів по кожній номенклатурній позиції або по магазину в цілому, дебіторської заборгованості клієнтів, як загальній, так і за термінами боргу.

Наприклад, залишки товарів на складі можна побачити в різних вартісних оцінках (в цінах продажу або за собівартістю) або тільки в кількісному вираженні.

Всі звіти мають гнучке налаштування. Різні способи групування інформації, відбори, які можна налаштувати по різним видам показників, дозволяють виводити інформацію в зрозумілій і наочній формі. Вид звіту, який ви налаштували «під себе», можна зберегти.

  1. Розділ «Закупівлі».

Цей розділ використовується практично на всіх підприємствах. Функціональність розділу дозволяє безперебійно забезпечувати запасами виробництво або просто реєструвати купівлю канцтоварів для бухгалтерії.

Інструменти цього розділу допоможуть службі постачання автоматизувати своєчасне планове забезпечення потреб в тих чи інших матеріалах, резервування запасів, створення замовлень постачальникам, облік та контроль їх виконання.

Надходження товарно-матеріальних цінностей на підприємство реалізовано з використанням наступних схем:

- надходження від постачальника за безготівкову оплату;

- придбання запасів підзвітною особою;

- надходження ТМЦ за договором комісії;

- прийняття давальницької сировини і матеріалів на переробку.

Облік запасів підприємства можна вести за кількома складами, в розрізі додаткових властивостей і характеристик номенклатури. Система підтримує використання адресних і ордерних складів.

У розділі також міститься весь необхідний перелік функцій з проведення інвентаризації.

  1. Розділи «Роботи» і «Виробництво».

Ці розділи знадобляться тільки тим компаніям, які займаються виробництвом товарів або наданням послуг.

Однією з характерних рис облікових систем лінійки BAS є гнучке налаштування інтерфейсу програми. Якщо будь-які розділи ви не використовуєте в своїй діяльності, їх можна просто приховати.

Розділ «Роботи» використовують організації, які надають проектні або інші роботи. Документ «Замовлення-наряд» дозволяє в режимі «єдиного вікна» реєструвати як план виконання роботи, так і її фактичне завершення з урахуванням використаних матеріалів та трудових ресурсів.

Розділ «Виробництво» має більш розширені можливості з обліку і управління процесами виробництва.

Специфікації містять дані про перелік матеріалів і технологічних операцій, які використовуються при виробництві продукції або наданні послуг.

Виробництво може бути позамовним. На підставі замовлень на виробництво можна розрахувати матеріальні потреби і сформувати замовлення постачальникам.

Відрядний заробіток працівників формується на підставі документів «Відрядний наряд», які фіксують виконання технологічних операцій виробничого циклу конкретним працівником або бригадою.

Документ, що реєструє випуск продукції, може одночасно служити реєстратором використаних у виробництві матеріалів і трудових ресурсів.

Підсистема містить звіти з аналізу випуску продукції і послуг, собівартості випуску, складу прямих і розподілених витрат.

  1. Розділ «Гроші».

Даний блок призначений для обліку та управління готівковими та безготівковими коштами компанії.

За гіперпосиланням «Банк і каса» відкривається зручний і функціональний АРМ Казначея, що дозволяє в єдиному вікні оформити будь-які операції з готівкою або безготівковими коштами:

  • зареєструвати оплату постачальнику з розрахункового рахунку;
  • провести в системі отримання оплати від покупця на розрахунковий рахунок або в касу підприємства;
  • оформити видачу грошей підзвітній особі і повернення їм невикористаних підзвітних сум;
  • провести виплату заробітної плати за відомостями або індивідуально;
  • перемістити гроші між касами та / або розрахунковими рахунками підприємства;
  • зареєструвати інші операції з грошима компанії.

Інструменти цього підрозділу облікової системи дозволяють також контролювати взаєморозрахунки з підзвітними особами, планувати платежі і надходження без касових розривів, отримати аналітичні звіти по руху і залишкам грошових коштів в розрізі місць зберігання.

Перелік звітів цього розділу дуже широкий. Він включає в себе аналітику залишків і руху грошових коштів в різноманітних розрізах, взаєморозрахунків з постачальниками і покупцями і багато іншого. Серед цього розмаїття ви обов'язково знайдете саме те, що відповідає специфіці і вимогам вашої компанії.

  1. Розділ «Зарплата».

Тут реалізований простий механізм кадрового обліку та нарахування заробітної плати.

В кадровому обліку реєструються прийом, кадрове переміщення і звільнення співробітників, штатний розклад, графіки роботи, табельний облік робочого часу.

Автоматизовані основні види нарахувань заробітної плати - оклади, погодинна і відрядна оплата праці.

Фішкою конфігурації є вбудований вид нарахувань - Відсоток від виручки за відповідальним. Сума виручки розраховується за документами реалізації (видаткова накладна, акт виконаних робіт), в яких співробітник вказаний в полі «Відповідальний». При прийомі на роботу працівникові встановлюється даний вид нарахування і вказується відсоток оплати.

У програмі є можливість відображення сум нарахованого податку на доходи. Для її використання необхідно встановити прапор «Облік податку на доходи та внесків» в налаштуваннях програми.

Звітність цього розділу включає в себе як стандартні розрахункові листки і розрахункову відомість, так і звіти з аналізу нарахувань / утримань і взаєморозрахунків зі співробітниками. Міняючи місцями рівні групування, налаштовуючи відбори і показники, ви отримуєте дані саме в тому вигляді, який потрібен вам.

  1. Облік майна, інших витрат, податків.

Для отримання повноти картини діяльності компанії і її фінансових результатів в системі існують документи і регістри, за допомогою яких можна:

- систематизувати інформацію про основні засоби, розрахувати і відобразити у видатках знос майна;

- зареєструвати витрати на оплату податків або інші витрати, що не враховані в інших розділах програми.

Ці документи і довідники знаходяться в підрозділі системи «Компанія»:

  1. Аналітика та звітність.

По-перше, в програмі є можливість заповнювати та подавати податкову звітність для фізичних осіб-підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування:

● Заява платника єдиного податку ФОП;

● Форма 1-ДФ;

● Книга доходів і витрат;

● Звіт з ЄСВ.

Крім регламентованої звітності система формує весь спектр звітів для аналізу доходів і витрат підприємства в різних видах: за статтями, напрямками діяльності, за менеджерам. Для керівників передбачений звіт про фінансові результати, собівартість випуску, план-фактний аналіз продажів, управлінський баланс і багато інших.

  1. Показники діяльності.

У звітах розділу «Компанія» розміщені інструменти для візуальної оцінки роботи бізнесу та аналізу його ключових показників. Це монітор керівника, монітор загальних показників бізнесу та звіт «Пульс бізнесу».

Монітор керівника може бути виведений на початкову сторінку, яка відкривається при запуску програми. Він має три блоки-віджета: Продажі, Гроші та Борги і відображає зазначені в настройках звіту показники за вибраний період в валюті обліку.

Гнучка настройка параметрів звіту дозволяє отримувати актуальну інформацію в зручному і зрозумілому вигляді.

  1. Взаємодія з іншими програмами.

Конфігурація BAS Малий бізнес призначена для ведення тільки управлінського обліку. Незважаючи на те, що в системі присутні документи, на підставі яких ведеться бухгалтерський облік, безпосередньо сам даний вид обліку не ведеться.

Щоб уникнути дублювання роботи з документами в разі використання на підприємстві програми BAS Бухгалтерія, включений механізм обміну даними між цими системами обліку.

Отримайте безкоштовну презентацію будь-якої конфігурації, звернувшись до нас за телефоном: 095-287-6110 або за контактами, вказаними у відповідному розділі.

Фахівці-консультанти команди HOTKEY допоможуть скласти стратегічний план автоматизації Вашого бізнесу і підібрати оптимальну для цього систему.

Олена Албіхіна,

Сертифікований консультант-методист HOTKEY,

Експерт з автоматизації бізнес-процесів.